fbpx
Öngösterim Görseli

Almanya Göç Yasası Değişiyor

Almanya Göç Yasası

Almanya Göç Yasası Değişiyor:
Almanya AB Üyesi Olmayan Ülkelerden Daha Fazla Çalışan Kabul Edecek

Dünya çapında sanayi, bilim ve akademi hayatına yön veren en önemli ülkelerden biri olan Almanya uzun süredir yürürlükte olan göç yasasını değiştireceğini ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ülkelerden çalışanları kabul etme kriterlerinin esnetileceğini duyurdu.

Yeni yasa neler getiriyor?
Taslağı bakanlar kurulunda kabul edilen düzenlemeye göre bir meslek belgesi veya yüksek öğrenim diploması olan, A1-A2 Almanca bilgisine sahip olan, belli bir yaşı geçmemiş olan AB üyeleri dışındaki ülke vatandaşlarının Almanya’da çalışma izni alması önemli ölçüde kolaylaşacak. Taslağın 2023 yılının ilkbahar aylarında yasalaşması bekleniyor.

Federal Almanya Hükümeti Çalışma Bakanı Hubertus Heil yaptığı açıklamada Almanya’nın bu yenilikler ile Avrupa’nın en modern göç yasasına sahip olacağını belirtti. Yeni yasaya göre başvurularda Kanada’da uygulanan model gibi puan sistemi esas alınacak.

3 maddede yeni Almanya Göç Yasası:
Fırsat Kartı uygulaması ile temel Almanca bilgisi ve mesleki diploması olan kişilere Almanya’ya iş bulmadan gelip yüz yüze iş arama imkanı verilecek.

-Ana kriterler temel Almanca bilgisine sahip olmak, 3 yıllık iş deneyimi olmak ve 35 yaşın altında olmak olacak.

-Başvurularda sadece diploma sahibi olduğu alanda çalışma zorunluluğu kaldırılacak. Kişiler kendi diplomasının kapsadığı alanların dışındaki pozisyonlara da başvurabilecek.

Almanca bilmek şansı arttırıyor!
Almanca bilgisi olmayanların iş bulma garantisi olmadığı için Almanya’da iş imkanları konusunda arayışı olanların sahip olabileceği en büyük pozitif özellik temel Almanca dil bilgisine sahip olmak olarak görülüyor. Uzmanlar yeni yasayla Almanya’da yüz yüze iş arama fırsatı verilmesinin temel düzeyde Almanca bilen adaylar için büyük bir avantaja dönüşeceğini belirtiyor.

Yeni göç yasası ile Almanya’ya öğrenci olarak gelen ve üniversiteyi Almanya’da bitiren kişilerin de Almanya’da iş bularak ülkede kalmasının kolaylaştıracağı belirtiliyor. Bilindiği üzere Almanca dil bilgisini sertifika ile belgeleyen öğrenci adaylarına Almanya’da ücretsiz eğitim şansı sunuluyor.

Avrupa’nın ana iletişim dillerinden biri olan Almanca, AB üyesi dört ülkenin resmi dili olarak kullanılıyor. Almanya, Avusturya, Belçika ve Lüksemburg’un resmi dili olan Almanca aynı zamanda AB üyesi olmayan İsviçre ve Liechtenstein ülkelerinde de resmi dil olarak konuşuluyor.

Yeni yasanın taslağının kabul edilmesiyle Almanya’da iş veya üniversite eğitimi arayışına girecek çok sayıda adayın Almanca eğitimlerine başlayacağı tahmin ediliyor.

Siz de bu fırsatı yakalamak ve başvurular ilan edildiğinde hazır olmak istiyorsanız Almanca eğitimlerimiz hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.